Whisky a Bourbon

Whisky je alkoholický nápoj destilovaný z obilnin, zrající v dřevěných sudech (většinou dubových). Podle znalců nechutnají žádné dvě značky whisky stejně. Převážně v Americe se ale whisky připravuje destilací z kukuřice. Není pravda, že míchané whisky jsou podřadnější. Některé z nejdůležitějších whisky na světě jsou směsi.

Bourbon je typ americké whisky vyráběný z minimálně 51 % kukuřice. Zbytek může připadnout na žito nebo pšenici. Destilát obsahuje minimálně 80 proof (40 % alkoholu). Jméno je odvozeno od okresu Bourbon County ve státě Kentucky, kde se tato whisky vyrábí od 18. století. Ačkoli její výroba není teritoriálně omezena, je silně spjatá s americkým jihem a především se státem Kentucky.

Omlouváme se, ale toto zboží je dočasně vyřazeno ze sortimentu. Hledáme nového dodavatele.

V této kategorii není žádné zboží.